Conduci mult, platesti putin

Cu siguranta cei mai multi dintre noi ne dorim o masina care sa consume putin si cu care sa putem face foarte multi km. fara sa ne usture prea tare la buzunar. Trebuie precizat faptul ca cele mai economice masini se pot gasi la firmele de inchirieri auto. Acest lucru este posibil datorita faptului ca acestia au mereu masinile bine intretinute, iar parcul auto este intr-o continua reinoire.

Cum trebuie sa conducem pentru ca masina sa consume cat mai putin

Planificarea  din timp a calatoriei este primul pas pe care trebuie sa-l facem in tot acest proces. De exemplu, vine vara si vrem sa plecam la mare. Ei bine, este indicat sa ne planificam calatoria din timp, aproximativ o luna, doar asa ve-ti avea cele mai scurte rute. In aces fel ve-ti sti cu aproximatie timpul pe care urmeaza sa-l parcurgeti pe drum.

Inainte de plecarea la drum este indicat sa va faceti traseul in asa fel incat sa circulati cat mai mult posibil pe drumurile Europene, Autostrazi sau pe drumurile Nationale. Doar utilizand aceste drumuri nu va mai fi necesar sa faceti opriri foarte dese si astfel sa  creasca consumul de carburant.

Condusul agresiv este un alt motiv pentru care creste si consumul autoturismului dumneavoastra. Cand vorbim despre condus agresiv ne referim la acel tip de conducatori auto care franeaza si accelereaza foarte des. Acest tip de condus face ca masina dumneavoastra sa consume foarte mult carburant.La fel precum demarajul in tromba si franatul brusc este un motiv pentru care masina consuma mai mult. In acest caz cel mai indicat ar fi sa conduceti cu o viteza constanta, in asa fel incat sa nu fie fluctuatii mari de viteza.

Este recomandat sa evitati franararile si demararile bruste atunci cand motorul este inca rece. Acest lucru nu este deloc benefic pentru motor si desigur pentru consumul de carburant.

Presiunea din pneuri este un alt motiv pentru care masina dumneavoastra poate avea un consum crescut de carburant. Presiunea corecta in pneuri este presiunea recomandata de producator, astfel aceasta nu trebuie sa fie nici peste limita dar nici sub limita. Trebuie precizat faptul ca daca presiunea nu este corecta atunci si anvelopele se vor deteriora mult mai usor.

Utilizarea aerului conditionat reprezinta un alt factor pentru care consumul de carburant poate creste. In acest sens este indicat da utilizati la minim aerul conditionat. Dat fiind faptul ca se apropie cu pasi repezi lunile incinse ale veri, aerul conditionat va trebui pornit.

Comentarii(0)Adauga comentariu

Nu sunt comentarii pentru acest articol! Fii primul care comenteaza.

Comenteaza si tu

Trebuie sa fii autentificat pentru a putea comenta! Autentificare - Inregistrare