Sfaturi utile in cazul unui accident

Sfaturi utile in cazul unui accident

In prezent exista foarte multe firme de inchirieri auto. Desigur exista si foarte multi soferi, mai mult sau mai putin priceputi in tainele sofatului. Nu este un secret faptul ca oricarui sofer i se poate intampla sa pateasca evenimente neplacute in trafic. Un eveniment neplacut in trafic poate insemna mai multe lucruri, printre care amintim: sicanele cu alti soferi, defectarea masinii, avarierea masinii sau accidente mai grave.

In ciuda faptului ca firmele de rent a car isi iau toate masurile de precautie si intruiesc oarecum soferii, inainte de predarea masinii, tot se intampla foarte multe accidente. In acest sens cei de la firma de inchirieri din Cluj  va sfatuiesc sa adoptati un stil de condus defensiv, pentru a reusi sa evitati la timp orice eveniment neplacut care poate aparea.

Ce trebuie sa faceti daca apar evenimente neplacute, iar masina este inchiriata

Cu toate ca masnile oferite spre inchiriere au toate reviziile facute la zi si functioneaza ireprosabil, pot sa apara anumite defectiuni neprevazute. Aceste defectiuni pot sa apara din motive care nu au legatura cu firma de inchirieri auto, cum ar fi: manevrarea defectuoasa a automobilului, starea proasta a drumurilor, etc.

Foarte important, in cazul in care apare orice defectiune la masina, este imperios necesar sa luati legatura imediat cu firma de unde ati inchiriat masina sau cu un reprezentant de la aceea firma. Este interzisa repararea neautorizata sau sa redirectionati masina intr-un service. Asadar impreuna cu cei de la firma de inchirieri ve-ti stabili ce pasi trebuie urmati pentru remedierea defectiuni.

In cazul in care apare o defectiune mai grava si nu va ve-ti mai putea continua drumul, cei de la firma de inchirieri auto vor asigura tractarea pana la cea mai apropiata reprezentata a lor sau cel mai apropiat service agreeat de ei. Trebuie subliniat faptul ca asistenta tehnica in cazul defectiunilor este asigurata non – stop.

In cazul in care apar alte evenimente neplacute, precum accidentele, este absolut necesar sa luati legatura cu firma de inchirieri auto. Daca sunteti implicati intr-un accident cu victime, primul lucru care trebuie facut este acordarea primului ajutor victimelor. Apoi se anunta autoritatile ( ambulanta, politia, pompierii ), iar in cele din urma se va lua legatura cu firma de unde ati inchiriat masina.

De asemenea, in cazul in care sunteti implicati intr-un accident, iar masina este inchiriata, este necesar sa detineti copiile actelor tuturor persoanelor implicate in acel accident. Totodata, este recomandat sa faceti cateva fotografii la locul accidentului, pentru a dovedi nevinovatia dumneavoastra, daca este cazul.

Trebuie retinut faptul ca atunci cand aveti orice eveniment neplacut in trafic, soldat cu avarierea masinii este necesar sa anuntati firma de rent a car.

Comentarii(0)Adauga comentariu

Nu sunt comentarii pentru acest articol! Fii primul care comenteaza.

Comenteaza si tu

Trebuie sa fii autentificat pentru a putea comenta! Autentificare - Inregistrare